1 PAPA + 1 MAMA + 2 HUIZEN

LEERKRACHTEN AAN HET WOORD:
“Het is een rake voorstelling over een actueel thema. Zonder oordeel en zonder het stempel ‘probleem’ wordt het kind uitgenodigd mee te ervaren hoe het is als je leven ineens op zijn kop staat omdat je ouders een beslissing nemen die ook jou betreft.
Het thema, de 10 filmpjes maar bovenal de samenwerking met beide actrices ; ik werd overal blij van!"


“De totstandkoming van 1 papa + 1 mama + 2 huizen laat zien dat passend onderwijzen niet alleen mogelijk maar ook heel leuk is. Een thema uit de taboe sfeer halen door kinderen te begeleiden in het met elkaar delen en van elkaar leren, biedt kinderen de ondersteuning die zij nodig hebben om met dit soort omstandigheden om te gaan.”

KINDEREN AAN HET WOORD:
“Iedereen zong mee in de voorstelling. En ik was gastvrouw, maar er waren ook klasgenoten die op het podium mochten tekenen of journalisten. Er was een junior technicus en er waren decor opbouwers en decor afbrekers. We deden allemaal mee!"

“Het project was echt heel leuk. Ik heb veel meegemaakt en het was ook nog eens leerzaam. De actrices hebben heel veel verteld en ze hebben ook opdrachten gegeven. Die waren ook heel leuk. Het was echt super!”

“De filmpjes die we vooraf kregen waren erg leuk. Ik was technicus bij de show op school. Toen liep ik mee met een echte technicus, Wouter. Dat was vet leuk!"

“Ik vond het project leuk, grappig en serieus. Het leukste vond ik toen de actrices naar school kwamen. Ik was heel nieuwsgierig naar de voorstelling.”